Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

UF-företaget med bästa affärsplan i länet går på Brinellgymnasiet

Nyligen kammade Brinellgymnasiets BeeSmart UF hem utmärkelsen Bästa affärsplan 2023 bland UF-företagen i Jönköpings län. Tillsammans med resten av företagsrepresentanter från de andra länen ska de nu konkurrera om rikstiteln.

Företaget består av Elina Eskilsson, VD, Dalila Salic, marknadsföringschef, Alva Hildorsson, ekonomichef och Delila Salkic, inköpschef. De säljer miljövänliga bivaxdukar som ersätter plastfolien. Från restprodukterna tillverkar de även eldstartare som kan användas istället för tändvätska.

Utmärkelsen för bästa affärsplan fick de under UF-mässan på Elmia i Jönköping.

– Vi blev jättechockade! Att vi ens var nominerade, för det blev ett litet strul när vi skulle lämna in filen. Vi fattade nog först inte att vi hade vunnit, berättar företagets VD.

Kval till SM väntar

Tillsammans med motivering vann de en summa pengar.

– Jag är jättestolt över alla som är delaktiga i företaget. Vi hoppas att vi tar oss vidare från kvalet till SM, avslutar Elina Eskilsson.

Hör Elina berätta mer i videon ovan.

Motiveringen:
Vinnaren av årets affärsplan är ett UF-företag som har imponerat oss med en tydlig affärsplan efter en bra marknadsundersökning för att identifiera sina kunder. De har gjort en analys där de kom fram till sina största styrkor och svagheter. Vi märker att detta UF-företag brinner för miljön och att kunna nyttja de resurser som finns till hands. Vi ser även ett bra affärsmannaskap och driv som unga företagare och vi önskar er ett stort lycka till i framtiden! Vinnaren är BeeSmart UF!

Exempelbild