Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Erasmus+

Brinellgymnasiet i Nässjö är Erasmus-akrediterade. Det innebär att vi genom att ansöka har konkretiserat en mångårig och strategisk planering för kompetenshöjande verksamhet genom internationella utbyten.

Elever på Brinellgymnasiet har många möjligheter att ha kontakt med världen utanför klassrummet. Du som går yrkesprogram på Brinellgymnasiet har chansen att få göra utlandspraktik genom Erasmus+. Att praktisera i ett annat land är ett sätt att bli mer självständig, att ta initiativ, träffa nya människor och upptäcka världen.

Eramus+ logga. Föreställer EU:s flagga - blå bakgrund med en ring av gula stjärnor.

Elever i årskurs 3 som läser yrkesprogram kan ansöka att göra 3–5 veckors praktik utomlands. Just nu har vi praktikplatser på Malta. Du reser tillsammans med lärare och elever och bor hos en värdfamilj för att lära dig om kulturella skillnader. Under din vistelse får du nya erfarenheter, perspektiv, uppleva annan kultur, språk och miljö. Utöver det blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden nationellt samt internationellt.

Erasmus+ finansierar praktiken

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte. Programmet ska leda till ett mer demokratiskt och resursstarkt Europa genom att öka kvaliteten inom utbildningsområdet.

Erasmus+ i Sverige (erasmusplus.se)

Följ eleverna på deras utlandspraktiker via instagramkontot @brinellgymnasiet_malta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad är Erasmus+?

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Syftet med programmet är bland annat att bidra till ett mer demokratiskt och resursstarkt Europa genom att öka kvaliteten inom utbildningsområdet.

Kontakt

Expandera Minimera

Internationaliseringskoordinator
Erik Ejermo
0380-51 87 32
erik.ejermo@nassjo.se

Internationaliseringskoordinator
Rose-Marie Ahnstedt
0380-51 79 35
rose-marie.ahnstedt@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.