Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kurs | Handledar- och självledarskap

Att möta nya människor och sammanhang på arbetsplatsen kan vara komplext och skapa onödig oro och stress. Här ger vi verktyg för att få människor att må bra och trivas på jobbet.

Utbildningen handlar om att förstå sig själv och andra, att hantera och förstå olika strukturer på arbetsplatsen samt bli rustad och stärkt inför förändringar på ett klokt sätt.

Jag tar med mig ny inspiration i mötet med andra. Inte bara till personen
jag kommer att handleda utan också till kollegor, vänner och familj.

Anny Lagerqvist, Bygglovsingenjör i Nässjö kommun.
Gick utbildningen hösten 2017.

För vem?

Utbildningen vänder sig er som vill jobba proaktivt för en god arbetsmiljö och för ökad självförståelse i såväl interna som externa relationer.

Utbildningen ger bäst effekt om medarbetare i olika positioner eller hela team på företaget deltar. Oavsett arbetsplats kommer denna utbildning vara direkt användbar för er. 

Syfte och mål

  • Syftet med utbildningen är att stärka både organisationens och individens förmåga att stötta sig själv och andra i förändringssituationer.
  • Syftet är också att ge deltagaren insikter för att skapa mer motivation, glädje och engagemang på arbetsplatsen med ökad förståelse om hur strukturer skapas utifrån normer och värderingar.
  • Målet är att förebygga och minska onödig oro och stress genom att ge långsiktigt och styrkebaserat tänkande hos individen för att hantera olikheter i arbetslivet.
  • Den ger även ett medvetet och gemensamt förhållningssätt kring handledarskap för att stå rustade inför förändringar och hantera situationer som kan uppstå.

Genomförande

Utbildningen utgår från upplevelsebaserat lärande omkring sättet  att se på sig själv, andra och ett samhälle i förändring.

Utbildningen består av två delar:

  1. Förändringens fyra rum ® Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och förändringsledning. Hur hanterar vi förändringar på ett klokt sätt på individ, grupp och organisationsnivå?
  2. Vad skapar motivation, engagemang och vilja?  Vi tror att vi har full koll, forskningen säger någonting annat.

Vi diskuterar gärna upplägg och innehåll tillsammans med utgångspunkt från era behov.

Kursledare

Torbjörn Trägårdh, Nässjöakademin, är certifierad inom förändringens fyra rum® och jobbar med coachning av både ledare och team när det gäller effektivisering av förändringsprocesser.

Kostnad

3 000 kr/person vid 10 - 15 deltagare inkl. fika och lunch. Vid färre eller fler antal deltagare begär offert.

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer eller har önskemål om företagsanpassat upplägg?
Kontakta Torbjörn Trägårdh för mer info.

Jättebra, lärorikt och intressant. Speciellt fyrarummaren som fick mig att tänka på ett annat sätt. Det fick mig att se mig själv ur ett annat perspektiv.­

Victoria Ström, mentor Jysk.
Gick utbildningen januari 2019.

Kontakt

Expandera Minimera

Kontakt vid förfrågan
Torbjörn Trägårdh
0380-51 72 51
torbjorn.tragardh@nassjo.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö
nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.