Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Fredriksdals förskola

Fredriksdals förskola ligger i Fredriksdal, en mil utanför Nässjö. På förskolan finns två avdelningar.

Fredriksdals förskola invigdes våren 2011. Här finns två avdelningar, Bäcken för barn mellan 1-3 år och Dammen för barn mellan 3-5 år. Förskolan ligger centralt beläget i Fredriksdal med närhet till naturen.

Förskolan har fina, ljusa lokaler med två avdelningar och en gemensam lokal emellan som kallas torg. Det finns också ett loft som används regelbundet. Förskolan omges av två utegårdar med gott om utrymmen för lek och rörelse. Närheten till skogen, dammen och sjön ger barnen många möjligheter att leka och utforska i naturen och närmiljön.

På Fredriksdals förskola arbetar vi i mindre grupper för att kunna möta alla barns behov och intressen. Vi strävar efter att barnen ska få möta matematik, språk, naturvetenskap, teknik, musik, skapande och digitala verktyg. Både spontant i leken och genom planerade undervisningssituationer.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Frånvaroanmälan görs på telefon 0380-51 73 40.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Telefon
0380-51 73 40

Adress
Sjövägen 1
571 75 Fredriksdal

Rektor
Camilla Pettersson
0380-51 86 07

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.