Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Bodafors västra förskola

Bodafors västra förskola ligger centralt placerad vid torget i Bodafors. Förskolan har en avdelning för barn i åldrarna 1 till 5 år.

Vår förskola har gångavstånd till skogen, lekparker, pulkabacke, bibliotek, återvinningsstation och Emåns ekomuseum. Det finns en avdelning, uppdelad i tre undervisningsgrupper.

Utbildningen utgår från barnens erfarenheter, kunskaper och intressen och det genomsyras i våra miljöer. Här ska barnen utforska, upptäcka, skapa, undersöka och ha roligt tillsammans. Förskolan ska vara en trygg plats.

Ute på gården finns många sätt att upptäcka, leka och lära. Varje år odlar vi tillsammans med barnen, komposterar och arbetar med hållbar utveckling. På gården finns flera mötesplatser som kiosk, restaurang, kök och ateljé. Det finns utrymme för rörelselek och undervisning. Och så finns det en scen som används året om.

Vi vill att barnen ska vara aktiva med rörelse som en naturlig del av vardagen. Varje år arrangeras det traditionella Grodanloppet, en springfest för barn och vuxna.

Vi som arbetar på förskolan är engagerade och kreativa tillsammans med barnen. Då lär vi som bäst – med och utav varandra.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: ring 0380-51 89 09.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Telefon
0380-51 89 09

Adress
Torget 1
571 62 Bodafors

Rektor
Lisa Bergström
0380-51 87 86

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.