Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Bodafors östra förskola

Bodafors östra förskola ligger mitt i Bodafors samhälle med Nässjö och Sävsjö på ett par mils avstånd. På gångavstånd från förskolan ligger Parkskolan med näridrottsplats, Emåskolan och Emåskolans fritidshem.

Bodafors östra förskola omges av en härlig utemiljö med många lekmöjligheter. Skogen och Emån ligger nära och är en del av vår pedagogiska verksamhet. Vi har en stor gård med cykelvägar, rutschkanor och en kulle som är perfekt för pulkaåkning på vintern. Förskolan består av tre avdelningar: Nyckelpigan och Pinoccio för barn mellan 1-3 år och Nalle Puh för barn mellan 3-5 år.

På förskolan firar vi födelsedagar utan sötsaker. Istället för kakor, godis och glass bjuder vi på frukt och firar den som fyller år med lek, sång eller något annat som gör dagen speciell.

Övningsförskola

Under 2015-2019 ingår Bodafors östra förskola i en försöksverksamhet med övningsförskolor. Projektet bedrivs av Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Läs mer om övningsförskolor.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: ring 0380-51 86 23 för avdelningarna Nyckelpigan och Pinoccio eller 0380-51 85 89 för avdelningarna Nalle Puh och Elefanten.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Nyckelpigan 1-3 år, 0380-51 86 23
Pinoccio 1-3 år, 0380-51 82 54
Nalle Puh 3-5 år, 0380-51 85 89

Adress
Skolgatan 2 B
571 62 Bodafors

Rektor
Lisa Bergström
0380-51 87 86

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.