Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Ungdomsråd?

Frågan ställd till: Alla partier

Fråga

Har ni ett ungdomsråd?

Signatur: OK

Svar från Socialdemokraterna

Hej!
Tack för din fråga. Det finns inte ett ungdomsråd i kommunen. Det finns olika brukarråd där ungdomar ingår.

Besvarad 30 april 2020 av Anna-carin Magnusson S

Svar från Centerpartiet

Tack för din fråga. Nej vi har inget ungdomsråd i Nässjö kommun. I kommunen finns olika brukarråd där ungdommar finns med.

Besvarad 30 april 2020 av Ann-cathrin Gunnar Centerpartiet

Svar från Sverigedemokraterna

Hej OK!
Tack för din fråga!

Svaren du redan har fått gäller i kommunens organisation och dens delar. T.ex. Gymnasiet har elevråd och olika elevgrupper som jobbar med olika frågor. Kultur och Fritidsnämnden vet jag har jobbat med ett ungdomsråd. Svårigheten är att få kontinuitet i arbetet då många engagerade unga flyttar från orten och nya ungdomar måste rekryteras.

Om du menar ungdomsråd inom partierna så är det nog lite varierande och beroende på hur aktiva ungdomar är i politik. Men ungdomar och unga personer är representerade i den lokala politiken, men det kunde absolut bli fler.

Vill man engagera sig i ett politisk parti, är det bra att satta sig in i partiprogrammen som går att hitta på nätet både vad gäller lokalpolitik och rikspolitik och anmäla intresse till lokala representanter för vald parti.

Hoppas svaren var tillräckliga!

Med vänlig hälsning,

Besvarad 30 april 2020 av Lena Torp

Svar från SAFE

Det finns samtalsforum.
T ex ett som sker på Brinell med en årskurs på våren tror jag. Vet inte hur det är nu i coronatider. SAFE är inte med i kommunstyrelsen som brukar delta.
Dock inget regelrätt råd.

Besvarad 30 april 2020 av Uno Kenstam, SAFE

Svar från Moderaterna

Inom skolan finns det elevråd anpassat till de olika skolformerna.
Inom socialförvaltningen finns det brukarråd även för brukare som då är unga.
Jag vet att i Sävsjö kommun har man inför mötet inom Barn och Utbildning, arbetat med att en grupp ungdomar ifrån elevråden har haft förmöte med politiken som hade majoritet i kommunen. De fick då både ställa frågor och fick information om de olika besluten som tas i kommunen.
Det tycker jag är ett bra sätt att väcka intresset för politik och ge ungdomar insikt i och tillfälle att påverka politiken.

Besvarad 4 maj 2020 av Anna Gerebo (M)


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.