Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Spexhultasjön-Vårt dricksvatten

Frågan ställd till: Alla partier

Fråga

Ser ofta större motorbåtar som ägnar sig åt vattenskidåkning o annan nöjesåkning i hög fart på sjön. Vid flera tillfällen har badande varit nära att bli överkörda då föraren haft blicken riktad bakåt.Vid påfyllning av bränsle sker detta från vanliga bensindunkar inte som enl. föreskrifterna med miljöanpassat bränsle. Skyltar finns !!
Hur är detta möjligt på vår enda vattentäkt att några få skall äventyra miljön o säkerheten samt varför utförs ingen kontroll av kontrollmyndigheten?

Signatur: PLU

Svar från Socialdemokraterna

Det är Länsstyrelsen som är kontroll- och tillsynsmyndighet när det gäller det här. Sen är det förstås i vårt intresse att inga olyckor sker och att vattnet inte blir förorenat. Jag har skickat vidare din synpunkt till Nässjö Affärsverk och de tar uppgifterna på allvar och kommer att tipsa Länsstyrelsen eftersom överträdelser misstänks.

Besvarad 31 augusti 2022 av Sara Lindberg

Svar från Kristdemokraterna

Hejsan.
Se svaret från Sara Lindberg.S.
Jag instämmer i det svaret då vi diskuterat frågan.

Tack.

Laila Norss

Besvarad 31 augusti 2022 av Laila Norss Kristdemokraterna 31/8

Svar från SAFE

Hej
SAFE har inget emot motorbåtar på Spexhultsjön.
Däremot borde det vara förbjudet med fossila bränslen; batterimotorer borde det vara.
Det är skrämmande om tillsynsmyndigheten struntar i kontroller. Jag har själv via personer på plats fått besked om att det förekommer annat fossilt bränsle än det tillåtna alkylatbensinen.
Jag vet att länsstyrelsen blivit informerad av boende runt Spexhult om slarvet med fossila bränslen, men att det är trögt att få dem att göra något.
SAFE var emot fossila bränslen när det begav sig. Likaså miljönämnden gick så långt att den överklagade länsstyrelsens beslut om att tillåta fossila bränslen.
Tyvärr gick inte länsstyrelsen på den miljöstörande linjen.

Besvarad 4 september 2022 av Uno Kenstam SAFE


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.