Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Konstgräs

Frågan ställd till: Miljöpartiet

Fråga

Året var 2015 och Mert Cimen, Miljöpartiet föredrog i sin motion att konstgräsplaner skulle göra att kommunen tjänar 2 till 3 miljoner. Nu när det gått några år och mycket vatten runnit under broarna så under jag;
-Hur mycket tjänade vi? samt
-Hur kan en miljöpartist föredra plast före naturligt material?

Nu när EU utreder SBR, EPDM eller TPE som är i majoritet i fyllnad kan man ju fundera hur ledamoten tänker finansiera eventuellt förbud, genom konstgräs skatt? Vilka medel finns avsatta för hantera ett europeiskt förbud?

Tacksam för svar!

Signatur: Per

Svar från Miljöpartiet

Hej Per

Tack för din fråga.

Som du skrev så var året 2015 knappt vi visste om hur farligt konstgräset är för miljön, men givetvis så visste vi att de fanns andra alternativ för konstgräset än plast etc, Och de var jag tydlig med att presentera och som jag sa på kommunfullmäktige när min motion var uppe att man ska undersöka miljövänliga konstgräsplaner.

Vet att de finns olika alternativ så som i Ljungby.

Man kan aldrig veta hur mycket vi skulle tjäna på detta när kommunen inte har genomfört förslaget som jag la fram, Men kostnaderna skulle vara 2-3 miljoner om den hade genomförts på platsen som jag hade tänkt och om året var 2015.

Vet att de utvecklas mycket ang konstgräset både miljöperspektiv och kostnadsperspektiv.

Jag tänker att de är svårt att förklara på detta viset, Du är jätte välkommen att höra av dig via telefon eller Fika så kan jag förklara mer hur viktigt detta är för kommunen.

Besvarad 9 oktober 2020 av Mert Cimen


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.