Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Gisshult

Frågan ställd till: Alla partier

Fråga

Hej!
Ny fråga nya möjligheter!!
Gisshults badplats är jättefin och tack vare stugföreningen finns ett café som både är mysigt och trevligt! Men det finns ingenting där att göra för barn över fem år. Det är inte kul att hoppa från bryggan mer än en liten stund. Har full förståelse att man inte kan installera ett hopptorn då det är för grunt ,men det finns enorma mängder olika utrustning man kan som kommun införskaffa, det finns uppblåsbar hinderbanor som man kan bygga över hela sjön om viljan finns. Göra någon liten äventyrs Ö (stor flotte)som man kan bygga upp rutschekana ,klättervägg,Men de uppblåsbara varianterna är enorma!Kan inte vara meningen att när det finns badplatser i stan som ungdomar kan ta sig till själva att föräldrar skall köra barn till Stensjön som jag tror är närmast med lite aktiviteter! Hälsningar Wire

Signatur: Wire

Svar från Socialdemokraterna

Hej
Tack för dina synpunkter och förslag till att göra badplatsen mer attraktivare för barn i alla åldrar. Som du säkert vet lever vi i en ekonomisk verklighet som ibland begränsar möjligheten att utveckla och satsa på saker som är behjärtansvärda på många sätt. Jag kommer att ta med mej dina förslag och synpunkter för att titta på möjligheten att utveckla Gisshult i den riktning du beskriver.

Besvarad 18 juli 2019 av Sylve Jergefelt

Svar från Centerpartiet

Tack för ditt förslag.
Alla våra badplatser i kommunen sköts av olika föreningar. Föreningarna har ett litet bidrag från kommunen för jobbet. Det är på alla våra orter eldsjälar som gör jobbet. Det är lite olika vad de olika föreningarna väljer att satsa på. I Gisshult är det stugföreningen som tagit på sig ansvaret, så tag kontakt och prata med dom.
Våra badplatser är viktiga för oss.

Besvarad 18 juli 2019 av Ann Cathrin Gunnar

Svar från SAFE

Det var länge sedan jag själv var i Gisshult.
jag får erkänna att jag har dålig koll på hur utrustade vår olika badplatser är.
Allt har ju en pengasida samtidigt som det är viktigt att våra besöksmål är attraktiva både för oss som bor i Nässjö kommun och tillresta.
Jag är övertygad om att rimliga önskemål om redskap går att genomföra.
Frågan om det är möjligt praktiskt och ekonomiskt med uppblåsbar hinderbana får jag passa på för jag vet för litet i dagsläget.

Besvarad 18 juli 2019 av Uno Kenstam, SAFE

Svar från Kristdemokraterna

Tack för idéer och tankar för att utveckla kommunens fina badplatser.
Denna gång tankar gällande Gisshults badplats.
Men idéerna kan vara värdefulla för fler platser.

Jag tar med mig dina synpunkter till våra ledamöter.
Tiĺllsammans utvecklar vi våra värdefulla badplatser runt om i hela Nässjö kommun.

Vänligen Laila Norss KD

Besvarad 20 juli 2019 av 20190720 Laila Norss

Svar från Liberalerna

Förslaget är bra, men i dagsläget med kommunens dåliga ekonomi så finns inga förutsättningar.

Besvarad 23 juli 2019 av Kjell Skålberg Liberalerna

Svar från Moderaterna

Hej Wire!Gisshults badplats ansvarar Gisshults stugförening för det är de som med bidrag ifrån kommunen sköter om Gisshults badplats. Detta bidrag ska räcka till bemanning av Kaffestugan, gräsklippning, bord och stolar samt hålla den offentliga toaletten ren och att bryggan sätts i och tas upp på hösten. Det är en stor samhällsutmaning att få fler ungdomar att röra på sig. Här har Gisshult trots allt en del att erbjuda. Bra cykelvägar, en promenadstig runt sjön, en gräsplan där bollspel kan utföras. Sjön i sig inbjuder till simning och lek. Din idé om att skapa en aktivitetsflotte skulle förmodligen bidra till att ungdomar över fem år skulle tycka att det fanns mer att göra i Gisshult och öka chanserna att den fysiska aktiviteten ökar för denna målgrupp.
Gisshults stugförening är mycket aktiva och bidraget räcker långt men för att skapa en aktivitetsflotte skulle ytterligare bidrag ifrån kommunen krävas. I nuläget finns det inte utrymme för utökade bidrag men din idé är mycket bra och jag har för övrigt framfört den till Stugföreningens ordförande.
MVH
Anna Gerebo, Moderaterna

Besvarad 23 juli 2019 av 23 juli 2019 Anna Gerebo M

Svar från Sverigedemokraterna

Hej Wire!
Bra med människor med idéer och visioner. Bor själv i närheten av sjön och det är en härlig badsjö, som också lämpar sig för fiske. Vet att Stugföreningen gör mycket för platsen och det är många som besöker badplatsen på somrarna. Men att göra det till ett lekland med plast och gummileksaker känns inte rätt i en naturrik sjö med bl.a. sötvattensmusslor, där det även är tät bebyggelse runt. En klättervägg eller träd kan vara något. Bollspel mellan simturerna, lounge-liknande sittplatser och som du nämner en friliggande flotte. Viktigt är att du eller föreningen kan tänka sig utföra arbetet. Tänker ta upp det i Kultur och fritidsnämnden.

Besvarad 7 augusti 2019 av 7 augusti 2019 Lena Torp


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.