Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Börja studera - det du behöver veta

Vem får studera?

Från och med 1 juli det år du fyller 20 år och folkbokförd i Nässjö kommun kan du ansöka till Komvux. Är du folkbokförd i en annan kommun och vill studera i Nässjö måste du kontakta din hemkommun.

Kostar det något?

Utbildningen är avgiftsfri men du betalar själv din kurslitteratur. För att studera behöver du tillgång till dator och internet. När du studerar på Komvux kan du ansöka om studiemedel (CSN). Tillhör du en viss målgrupp kan du vara berättigad till studiestartsstöd. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilka dokument ska du skicka in med ansökan?

För att din ansökan ska vara fullständig måste du lämna in kopia på dina betyg, både betyg från gymnasieskola och eventuellt eftergymnasiala betyg. Om du saknar gymnasiebetyg lämnar du istället in en kopia på grundskolebetyget. Utan betyg är ansökan ofullständig och innebär att du inte antas till sökt kurs.

Vill du studera i en annan kommun?

Bor du i Nässjö kommun och vill studera i en annan kommun? Då ska du fylla i den aktuella skolans ansökan och bifoga kopior på dina betyg samt ett personligt brev med mål och syfte varför du vill studera vald utbildning. Detta skickar du med e-post till: malin.landgren@nassjo.se


Aktuellt


 • Reception för Komvux och SFI har ny besöksadress


  Komvux och SFI reception finns numera på Rådhusgatan 20 B i Nässjö.
  Välkommen! 

 • Prövningar under våren 2022


  Under våren 2022 erbjuder vi prövning under följande datum 24 februari , 7 april och 19 maj.Var uppmärksam på när sista ansökningsdag är för respektive provdag.

 • Antagningsbesked med kursstart
  29 november.


  I slutet av vecka 46 skickas antagningsbeskeden ut till den mejladress du uppgett i ansökan. Mer information om studierna finner du i antagningsbeskedet.

Kontakt

Expandera Minimera

Komvux grund- och gymnasienivå
Studie- och yrkesvägledare:
0380-51 72 69
Telefontid måndag kl. 13-15, tisdag kl. 08-10, onsdag 13-15 och torsdag kl. 10-12.

Reception och SFI
Öppettider:
Måndag kl. 13-15
Tisdag kl. 10-12
Onsdag stängt
Torsdag kl. 13-15
Fredag kl. 10-12

Besöksadress:
Komvux och SFI reception finns numera på Rådhusgatan 20 B i Nässjö.

Administratör:
0380 - 51 72 50
larcenter@nassjo.se

Lärvux
carola.brannlund@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.