Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nässjö Outdoor Festival

Exempelbild

Det tidigare evenemanget höstyran har med hjälp av platsvarumärket fått en uppdaterad kostym och ett tydligt tema. Vi kallar det Nässjö Outdoor Festival.

Historiskt har Nässjö citysamverkan genomfört ett evenemang på våren och ett på hösten, tidigare kallat våryran respektive höstyran. I samband med framtagandet av platsvarumärket har dessa evenemang uppdaterats, fått specifika teman och bytt namn. Höstens evenemang är numera Nässjö Outdoor Festival.

Idéen till Nässjö Outdoor Festival växte fram från Nässjös unika klimat och storslagna natur. Att komma ut i naturen i Nässjö är som att kliva ut i de norrländska vidderna. Luften är hög, vyerna storslagna och årstiderna tydliga. Att höglandsnaturen är en del av platsens identitet går inte att ta miste på, och det vill vi med stolthet framhäva genom detta evenemang.

Festivalen äger rum i Nässjö city en dag varje höst. Under festivaldagen kommer naturen in till stan och med inspiration från friluftslivet arrangeras flera prova-på-aktiviteter och upplevelser av lokala aktörer. Resultatet blir en aktiv dag för hela familjen, liten som stor, mitt i Nässjö. Här erbjuds något för alla. Allt i sann Nässjö anda!

Här kan du även läsa med om vårens evenemang, Nässjö Street Festival.

Flicka i lila kläder hoppar över en hinderbana gjord av stockar och stubbar.
Ett gäng barn sitter runt ett bord och bygger ett insektshotell.
Pojke sitter i en gul kajak på asfalten. Han har på sig ett par VR-glasögon.
Pulled beef tillagas på en stor muurikka.
En pojke i röd jacka klättrar på en hög klättervägg. 
Pojke med crosshjälm sitter på en liten mountainbike. I bakgrunden syns enklare cykelhinder och gupp.
Tre personer står runt en eld och grillar marshmallows
Litet barn sitter på en stor häst. Barnets mamma går bredvid och håller i.