Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Sporthallar?

Frågan ställd till: Alla partier

Fråga

Hej!
Hur ser det ut med sporthallsfrågan,det blir mer och mer akut?? Vi är trångbodda och har inte en enda fullstor inomhus plan i hela kommunen,vilket borde vara självklart att det finns. Jag är ledare i 2 föreningar i stan,jag är djupt oroad över hur detta sköts,är verkligen barn och ungdomars fritid så oviktig för politiker? Mycket intresserad av att diskutera med er som bestämmer,inte bara få ett svar som jag själv inte kan svara tillbaka på!
Nu är det dags att ta tag i detta,tillsammans med föreningarna som berörs av inomhus idrott.
Mvh wire

Signatur: Wire

Svar från SAFE

Hej
jag vet att senaste hallarna som byggdes för runt 10 år sedan är Brinellhallen och ishallen på Skogsvallen.
Ett problem är att skolan behöver hallar och hyr tider t ex i tennishallen vid Brinellgatan.
Problemet är att hallarna står tomma vissa tider beroende på att tänkbara nyttjare inte kan använda dem dessa tider. Många vill ha samma tider.
Fokus nu är simhall och SAFE lade i sitt budgetförslag extra pengar på att underhålla fritidsanläggningar.
Tyvärr har vi inte kunnat få in någon investering i idrottshall i vårt budgetförslag för 2022-24.

Besvarad 8 februari 2022 av Uno Kenstam, SAFE

Svar från Miljöpartiet

Hej Wire!
Tack då mycket för din fråga. Jag delar din uppfattning om att sporthallsfrågan är angelägen. Barn-och ungas fritid, uppväxt och framtid är verkligen inte oviktig. Den är snarare jätteviktig. Därför finns det ett fokusmål som är antagen av kommunfullmäktige om barn-och ungas uppväxtvillkor. Fokusmålet är bra, men det måste också fyllas med ett innehåll. Att investera i nya sporthallar är viktigt för Nässjö kommuns framtid. Därför är det också mycket angeläget att föreningslivet och kommunens förtroendevalda träffas för att diskutera och lyssna på varandra.
Miljöpartiet vill gärna träffas och diskutera vidare om framtida sporthallar.

Besvarad 8 februari 2022 av Rikard Salander (MP)

Svar från Kristdemokraterna

Halloj Wire,

Halloj Wire!!

Jag håller definitivt med, barn och ungdomars möjlighet till fritidsaktiviteter är av högsta prioritet, och hallfrågan diskuteras flitigt i såväl nämnd som förvaltning.
I budgeten 2024 ligger det avsatta medel för ett hallbygge, och för 2025 en preliminär summa medel för att kunna förverkliga detta. Låter ju långt bort, men skall vi vara realistiska är det så det ser ut.
Det man nu tittar på med dessa medel, är att bygga om/till vår befintliga sporthall, där man utökar byggnaden åt bägge håll för att få större mått på golvet, samt för att höja publiktaket vid evenemang.
Detta är ett projekt som diskuteras med klubbar som har sin verksamhet i sporthallen nu, en av dem skulle jag tro är den där du med största säkerhet är involverad.
Ett hallbygge av denna storlek skulle i så fall kunna drivas och planeras fram i form av en treenighet, där kommun, näringsliv och föreningarna skall samarbeta för en så väl utnyttjad hall som möjligt. Det är många instanser inblandade, tekniska serviceförvaltningen, NNAB, föreningarna, med flera, därav går det inte så fort som man skulle kunna önska…
Summerat har du har helt rätt, att en kommun av vår storlek inte har en hall med fullmått är beklagligt, och för att locka våra barn och ungdomar till föreningslivet måste våra förebilder i herr- och damlag givetvis kunna verka i en attraktiv miljö - en ny hall behövs!

Tack för ditt engagemang, det betyder mycket för vår kommun - jag hoppas att verkligheten om ny hall inte är allt för avlägsen!

Besvarad 11 februari 2022 av Kent Karlsson, KD

Svar från Socialdemokraterna

Hej!
Tack för din fråga. I kommunens plan för investeringar finns en sporthall med. Då gör vi det gärna tillsammans med föreningslivet som redan flaggat att de har intresse av detta.

Besvarad 23 februari 2022 av Anna-Carin Magnusson


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.