Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Fiber

Frågan ställd till: Alla partier

Fråga

Hej! Jag heter Emil och är 12 år. Jag bor utanför Nässjö och vi har så dålig täckning här. Jag undrar om ni har tänkt något på att hjälpa oss utanför staden att få fiber?

Signatur: EL

Svar från Kristdemokraterna

Halloj Emil!


Vi håller hela tiden på att bygga ut fibernätet det är viktigt att så många som möjligt får bra täckning!

I och med att jag inte vet exakt var du bor så är det svårt att svara, men har du eller någon vuxen kanske möjlighet att ringa eller maila Citynätet på 0380 - 55 78 80 eller på info@citynatet.se så vet de mer om det.

Ha det bra, och tack för en bra fråga!

Besvarad 2 oktober 2023 av Kent Karlsson, KD

Svar från Centerpartiet

Hej Emil

Tack för din fråga

Utbyggnaden av bredband är en fråga som vi i Centerpartiet har drivit på i. Det är fortfarande några vita fläckar kvar i Nässjö kommun, men utbyggnad pågår för fullt.

Eftersom jag inte vet var du bor så är det svårt att svara hur det ser ut just där du bor, så jag föreslår att du tar kontakt med Citynätet på 0380 - 55 78 80 eller på info@citynatet.se så vet de mer om det.

Med vänlig hälsning
Ann-Cathrin Gunnar
Centerpartiet

Besvarad 2 oktober 2023 av Centerpartiet

Svar från SAFE

internet och bredband är konkurrensutsatt och det kan därför blir olika. Kommunens bolag som hanterar fiber agerar på landsbygden, men är då beroende av bidrag från staten.
Tanken är att alla ska ha fiber, men på en del ställen kan det ta längre tid på grund av det jag skrev här ovan.
mvh

Besvarad 2 oktober 2023 av Uno Kenstam SAFE

Svar från Miljöpartiet

Hej Emil!

Stort tack för din fråga. Att det finns fiber väl utbyggt i Nässjö kommun är jätteviktigt. Idag är det en demokratifråga, vill jag påstå. Inte minst eftersom så mycket av studier och undervisning i skolor är beroende av en väl fungerande internetuppkoppling. Som det redan har skrivits är nog det allra bästa att ta kontakt med Citynätet, för att få svar på din fråga.

Du är välkommen att höra av dig, om du skulle ha fler frågor.

vänligen Rikard

Besvarad 2 oktober 2023 av Rikard Salander (MP)

Svar från Liberalerna

Hej Emil
Jag rekommenderar dig att prova 4g nätets uppkoppling där ni bor det funkar mycket bra i stora delar av kommunen hittar ni till och med 5g så skaffa mobilt bredband istället där kommer framtida satsningar ligga.

Besvarad 3 oktober 2023 av Martin Rofors (L)

Svar från Socialdemokraterna

Hej Emil och tack för din fråga! Vi socialdemokrater instämmer i att fiberutbyggnad i hela kommunen är mycket viktigt. Jag instämmer med dem som tidigare svarat dig att du gärna få ta kontakt med Citynätet på 0380 - 55 78 80 eller på info@citynatet.se för att höra vad som gäller för just det område där du bor.

Besvarad 4 oktober 2023 av Sara Lindberg

Svar från Sverigedemokraterna

Hej Emil!
Det pågår ett löpande arbete med att bredda fibermöjlighet i hela kommunen, Citynätet som ägs av Nässjö kommun, jobbar med frågan, kontakta dem så kan du få tydligare svar på hur det ser ut där du bor.

Hej från Leif

Besvarad 5 oktober 2023 av Leif Ternstedt Sverigedemokraterna


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.