Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Klimatsmart meny

Klimatsmart meny

Under klimatveckan serverar Nässjö kommun klimatsmart mat i kommunens skolor och i vissa förskolor.

Den klimatsmarta menyn lyfter särskilt fram den vegetariska maten. Den fisk som serveras är MSC-certifierad, kycklingen kommer från Sverige och korv och köttfärs är närproducerad.

Andra sätt att göra en meny klimatsmart och hållbar är att jobba med ekologiska råvaror och råvaror i säsong. Även salladsbordet kan och bör säsongsanpassas, till exempel genom att lägga till svensk frukt på hösten - det fungerar fint som efterrätt och ger extra mättnad på ett klimatsmart sätt. Omtycka rätter med få huvudingredienser är ett sätt att minska matsvinnet. Mat som inte äts upp utan slängs är den enskilt största klimatbelastningen i storkök.

Menyn under klimatveckan varierar mellan de olika tillagningsköken. Ta en titt på respektive skolas eller förskolas matsedel för att se vad som serveras. De förskolor som får mat från äldreomsorgens kök, förutom Ingsbergsgården, deltar inte i Klimatveckan.

Se skolornas och förskolornas menyer här: Meny skola

Kontakt

Expandera Minimera

Kostekonom
Tekniska serviceförvaltningen
0380-51 80 00Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.