Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nyhems förskola

Nyhems förskola ligger i stadsdelen Nyhem, centralt i Nässjö. Förskolan har tolv grupper för barn mellan 1-5 år.

Miljö

Miljön på förskolan erbjuder rika möjligheter till lek, lärande och utforskande, både inomhus och utomhus. Vi har promenadavstånd till skogen och alla spännande platser som finns i Nässjö - parker, torg och natur. Vi tar också cykelturer med lådcyklar till olika platser runt om i staden.

Syftet med vår verksamhet

Vi arbetar tematiskt och i projekt, med fokus på hållbar utveckling.

Barnen ska få ta plats i det offentliga rummet och ses som likvärdiga medborgare. De ska ges möjlighet att påverka och bli lyssnade på och känna tilltro till framtiden. Barnen får utforska de tre dimensionerna i hållbar utveckling - ekonomisk, social och miljömässig - genom att få förundras och använda sin kreativitet.

Språk är en viktig grund i barns lärande och därför har vi ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, vid sidan av alla förskolor och skolor i Nässjö kommun.

Nässjös digiloga ateljé

Vi har en digilog ateljé, här möts digitala och analoga verktyg. I lokalen finns till exempel projektor, ljusbord och robotar men också lera, kolkritor och växtpapper. I undervisningen får barnen utforska olika material och tekniker med sin egen kreativitet som drivkraft.

Varmt välkommen till Nyhems förskola!

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Frånvaroanmälan görs på telefon eller sms till respektive avdelning.
  • Du måste anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.