Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Kärleks- och jämlikhetsveckan

Ett hjärta som lyser i regnbågens färger.

För tredje gången arrangeras nu en kärleks- och jämlikhetsvecka i Nässjö kommun. 2024 års tema är ”Färgerna och deras betydelse”.

Kärlek och jämlikhet är en vecka med fokus på allas lika värde oavsett kön, etnicitet, trosuppfattning, funktionalitet, ålder, sexuell läggning eller könsidentitet. Alla ska ha lika möjligheter att leva, verka och älska den en vill.

Veckan startar med en invigning måndag den 9 september i Kulturhuset Pigalles entré. Under hela vecka 37 kan du ta del av föreläsningar, utställningar, musik och olika skapande aktiviteter runt om i kommunen. Veckan avslutas på lördagen den 14 september med en kärleksparad arrangerad av föreningen Love is love Höglandet.

Om årets tema

Temat för 2024 är "Färgerna och deras betydelse". Under vecka 37 har varje dag fått en färg att ta inspiration ifrån. Visste du att färgerna i regnbågen stod för olika saker?

  • Rött: Livet
  • Orange: Helande
  • Gul: Solen
  • Grönt: Naturen
  • Blått: Konsten
  • Lila: Andlighet

Välkommen att bidra

Nu pågår planeringen och det är öppet för kommunens näringsliv och föreningar att bidra med program. Flera verksamheter från kommunen är delaktiga genom att arrangera upplevelser för kommuninvånarna.

Vill du vara med och bidra eller om du har frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta kultursamordnare Anna-Johanna Flintberg, anna-johanna.flintberg@nassjo.se

Varmt välkommen att ta del av allt som kommer att erbjudas då Nässjö går i regnbågens färger!

Kärlek och jämlikhet är ett samarrangemang mellan Nässjö kommun, Region Jönköpings län, studieförbund, folkhögskolor och föreningar.