Simhallen

Välkommen till simhallen i Nässjö

 

Nässjös simhall ligger centralt belägen i staden, på Anneforsvägen 22. I simhallen finns den 25 meter långa simbassängen och en helt nybyggd relaxavdelning samt en ny modern undervisningsbassäng. Här finns också hopptorn, en 50 meter lång rutschbana och samt en klättervägg. Naturligtvis ges här också möjlighet till bastubad. I anslutning till simhallen finns sporthallen.

Friskvård kan du få i gymmet, i gruppaktivitetsgrupperna eller i någon av vattengympagrupperna. Här erbjuds bland annat klassisk afton, pensionärsgympa och fredagsgympa.

Ring simhallen på 0380-51 82 00 om du vill veta mer. 

Fitness and friends

Fitness and friends har ordinarie öppettider under denna period. För de gymgäster som också vill besöka badet behöver simhallens tillgång till omklädningsrum följas. Det går således inte byta om i sporthallens omklädningsrum och besöka simhallen. Måndagen den 2 april (Annandag påsk) finns inte tillgång till omklädningsrum.

Öppettider för Fitness and Friends hittar du här.

Åldersgräns

Simhallen har nu ändrat åldersgräns för bad utan målsman. För att bada själv i simhallen behöver du vara tolv år och simkunnig. Är du under tolv år är du välkommen i sällskap av en simkunnig och myndig person.

Som simkunnig räknas att kunna hoppa i bassängen på djupt vatten för att sedan i direkt anslutning till detta simma 200 meter varav 50 meter på rygg.

Ett alternativ till den höjda åldersgränsen är att barn från tio år kan göra ett simtest och då erhålla ett ”grönt kort” för att få bada på egen hand. 

Hänglås till skåpet

För att kunna låsa skåpen i omklädningsrummen behöver du ett hänglås. Ta med dig ett hänglås hemifrån. Alternativt kan du köpa ett hänglås för 40 kronor hos oss, i receptionen.

Funktionsnedsättning

Tillgänglighetsinformation

Framför huvudentrén till simhallen finns en handikapparkering med plats för två bilar. I simhallen finns en hiss, via kassan, till omklädningsrummen. Av utrymmesskäl kan du inte använda den med elmoped. Använd simhallens omklädningsrum, även om du ska till Sporthallen, eftersom det är trappor till Sporthallens omklädningsrum.

 Läs mer om simhallens tillgänglighet i Tillgänglighetsguiden.