Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Aktiviteter i Stadsparken

Exempelbild

Nässjös stadspark ligger precis intill Ingsbergssjön och nära stadskärnan. Parken är en mötesplats där såväl barn som vuxna ska kunna sysselsätta sig. 

Lekpark

Stadsparkens lekpark är perfekt för leksugna barn. Lekparken är tillgänglighetsanpassad och består av lekutrustning för barn i alla åldrar. Här finns bland annat klätterställningar, ett klätternät, gungor av olika slag, en snurrande gungbräda, träbilar och en cykelkarusell.

Minigolf

Om ni vill hitta en aktivitet för hela familjen eller kompisgänget kanske minigolf kan vara något för er. I anslutning till lekparken finns en minigolfbana där man kan utmana familj och vänner.

X-rundan

Utmed Ingsbergssjön, med start i Stadsparken, finns X-rundan. Det är en digital tipspromenad med frågor för både barn och vuxna. Formen på frågorna varierar mellan text-, bild-, video- och ljud. Frågorna för barn och vuxna berör ofta samma ämne vilket gör det till en utmärkt aktivitet att göra tillsammans.
Läs mer om Nässjörundan – digital x-runda i city

Dansfilm

I Nässjö har danskonstnären Isabell Karlsson skapat en dansfilm vid den populära bryggan i Stadsparken. Det finns en skylt med QR-kod på platsen så att dansverket går att uppleva när som helst men enbart på den specifika platsen vid bryggan där den spelades in.

Något att äta

För den som vill ta en paus är glasskiosken värd ett besök. Den ligger ovanför lekparken och utanför glasskiosken finns sittplatser under tak. 

Vid minigolfbanan finns en liten grillplats. Hit kan ni ta med er egen matsäck och fylla på med energi. När man använder en grillplats i Nässjö kommun finns det några saker som är viktiga att tänka på.
Läs mer om användning av grillplatser

Läs mer om Stadsparken