Nässjö hembygdspark

Exempelbild

I Nässjös högst belägna delar, kring det stora, tegelfärgade vattentornet, breder Hembygdsparken ut sig.

Överallt i det stora grönområdet ligger röda stugor. När du kliver in i någon av de små stugorna förflyttas du i tiden och det gamla bondesamhället gör sig åter påmint. Handelsbod, små ryggstugor, prästgård; alla från en sedan länge svunnen tid, finns i Hembygdsparken.

I Gästgivaregården kan du ta en fika för att sedan kanske ta en titt på Brandmuseet om också finns beläget i en av Nässjös vackraste oaser.

Under sommarmånaderna bjuds det på underhållning på parkens scen varje onsdag.

Kontaktuppgifter
För mer information om Nässjö Hembygdspark, samt bokning av visning kontakta Nässjö hembygdsförening, 073-087 13 60.