Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kulturgatan Bodafors

Exempelbild

På den anrika Magasinsgatan i Bodafors, där Svenska Möbelfabrikerna en gång blomstrade, finns mycket att se och uppleva för den som är intresserad av möbeldesign, trähantverk och kulturhistoria.

Gröna huset

Gröna huset rymmer Bodafors bokhandel. Här hittar du böcker om allt från möbler till hantverk och design. Här finns också möjlighet att fynda vintageprylar!

Läs mer: Bodafors bokhandel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Magasinet

I Magasinet är TRÄ ART utställning sommarens stora designutställning där möbler, konst och slöjd möts. I Magasinet finns även Designbutiken där man kan shoppa unika hantverks- och designprodukter.

Läs mer: Magasinet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Längan

Ta en fika i Röda Längan, Kulturgatans kafé och bageri. Här serveras surdegsbröd, bullar och kakor, allt bakat på närodlade och ekologiska råvaror. På onsdagskvällar serveras soppa och underhållning, allt från musik till författarbesök.

Läs mer: Röda Längan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Villa Svea

Bildhuggare Julius Lehmann flyttade från Berlin till Bodafors för att arbeta för bland andra Svenska Möbelfabriken. 1928 byggdes Villa Svea där Lehmann slog sig ner med sin familj. Idag gästas huset av hantverkare och konstnärer som under några sommarveckor håller workshops och utställningar i den anrika miljön.

Läs mer om aktuella workshops: Villa Svea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intarsiaverkstaden

På Magasinsgatan i Bodafors, där Svenska Möbelfabrikerna en gång låg, finns Julius Lehmans intarsiaverkstad bevarad. Där är allt sig likt sedan verkstaden etablerades 1926. I verkstaden finns en komplett utrustning med maskiner och arbetsbänkar, handverktyg, modeller och ritningar. Idag kan man besöka den bemannade verkstaden och se hur hantverket går till.

Läs mer: Stiftelsen Lehmanns Verkstad

Kulturgatans öppettider

www.kulturgatan.se/oversikt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(måndagar stängt)

Kontakt

073-503 02 55
www.kulturgatan.se/oversikt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.