Jul i Nässjö

Miniatyrhus i corténplåt.

Jul i Nässjö är ett koncept som pågår under december månad varje år och som innehåller olika aktiviteter och upplevelser som skapar julstämning i Nässjö city.

Nässjö kommun tillsammans med näringslivet och stadens butiker skapar julstämning i Nässjö city som pågår under hela december med start från första advent. Konceptet Jul i Nässjö innefattar normalt också stadens traditionella julmarknad samt julskyltningen, som äger rum under två söndagar under advent.

2020 var det installationer med jultema som blev utmärkande för Jul i Nässjö då både julskyltning och julmarknad blev inställda på grund av pandemin med Covid-19.

På Stortorget i Nässjö installerades en ljustunnel och en adventskalender. Kalendern innehöll erbjudanden från stadens butiker, konditorier och restauranger. På Myggans plats monterades pepparkakshus gjorda i corténplåt. Från Lucia fram till julafton brann marschaller, vid skymningstid, på olika platser i city.

Utformning och materialval av installationerna och utsmyckningen utgår från Ett annat Smålands varumärkesplattform.

Skyltställning med skyltar.