Nässjö Street Festival

Exempelbild

Det årliga evenemanget våryran har med hjälp av platsvarumärket fått en uppdaterad kostym och tydligt tema - Nässjö Street Festival.

Tanken med Street Festivalen var att ta till vara på en av de fyra tillgångarna - Nässjös rika kulturliv. Under en dag fylldes Nässjö city med mängder av kulturupplevelser och prova-på-aktiviteter. Man kunde titta på spektakulära parkouruppvisningar och alla som ville kunde testa på parkour i en bana som byggts upp för festivalens räkning. Nässjö basket fanns på plats och körde dunktävling och lirade med människor som kom förbi. Alla kids fick möjligheten att testa på gatukonst eller göra jättesåpbubblor. I ena hörnet av torget växte ett konstverk fram på en container. Nässjökonstnären Rasmus Jonsson - Art by Raz - skapade ett prorträtt under själva festivalen och containern kommer fungera som förråd på aktivitetsgfältet vid simhallen. Inne i containern kunde man delta i ett undersökande konstprojekt av och med Maria Ängquist Klyvare. För den som bara ville hänga på stan fanns ett food court där det serverades street food såklart!

Exempelbild