Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Jul i Nässjö

Julbelysning över Nässjös gator

Jul i Nässjö är ett koncept som pågår under december månad varje år och som innehåller olika aktiviteter och upplevelser som skapar julstämning i Nässjö city.

Nässjö kommun tillsammans med näringslivet och stadens butiker skapar julstämning i Nässjö city under hela december, med start från första advent. Projektet tog fart 2020 då dekorationer med koppling till Ett annat Småland blev utmärkande för Jul i Nässjö. Konceptet Jul i Nässjö innefattar också stadens traditionella julmarknad och julskyltning, som äger rum under två söndagar i advent.

Inför julen 2021 blev både belysningarna och juldekorationerna fler. Förutom adventskalendern på Stortorget och pepparkakshusen på Köpmansgatan tillkom ett luciatåg på Storgatan samt en stor krans vid Myggans plats. Ett skyltfönster på Storgatan har dekorerats och idén till dekorationen kan kopplas till staden och platsen Nässjö. Mer belysning i city med fler lampor och upplysta juldekorationer är delar av det som gjorts för att skapa upplysta och trygga platser. Från mitten av december brinner marschallerna i city vid skymningstid. Under 2023 lanserades konceptet Nässjö Winter Glow som syftade till att ringa in alla effektfulla ljussättningar och unika dekorationer som finns i Nässjö under vintern.

Adventskalendern på torget innehåller erbjudanden från stadens butiker och konditorier, men även tips på saker att göra under december. Både pepparkakshusen och luciatåget är gjorda i corténplåt, som kan ses som en flirt med Nässjös industriarv.

Pepparkakshus i corténplåt som står på en gata.