Handlingskraftiga företagare

Exempelbild

En sak som karaktäriserar Ett annat Småland är våra handlingskraftiga eldsjälar. Det sägs ibland att Nässjö inte har fått något gratis utan att här har människor alltid själva fått tänka nytt och tålmodigt arbetat utifrån rådande förutsättningar. Detta stämmer fortfarande och inte minst nu när coronakrisen drabbade oss med full kraft i början på året.

Förutom det mänskliga lidandet har även ekonomin så som handeln, hotell och restaurangbranschen fått sig en rejäl törn. Trots det svåra läget är det många som försöker se möjligheter och tänka nytt.

- Vi har under en tid skickat produkter till kunder på beställning via DM (Direct Message) på Instagram så nu när många håller sig hemma kände vi att vi på Greens behövde växla upp den servicen, säger Julia Swanberg, som driver klädbutiken Greens och fortsätter:

- Vi har jobbat väldigt hårt med våra sociala medier och då främst med Instagram som är tacksamt att jobba med rent visuellt och perfekt kanal för just vår målgrupp.

Vi har jobbat väldigt hårt med våra sociala medier

Det är fler butiker och restauranger som hakat på idén med hemleverans. Till exempel säljer Mannes kök och Caférangen gårdagens mat billigare som matlådor för avhämtning eller hemkörning för en extra peng. Restaurangen Akropolis och Pizzeria Cactus erbjuder hemkörning. Nässjö bokhandel gör också hemleveranser och fler restauranger påminner om möjligheten till take away i sina sociala medier.

- Tack vare att vi arbetat upp ett engagemang så är det enkelt att kommunicera med våra kunder, visa kläder, ge stylingtips och vi ser också att våra kunder använder sig av sociala medier för att komma i kontakt med oss. Så beställningarna kommer in via DM, betalning sker via swish och sedan skickar vi med post eller kör ut om kunden bor inom kommungränsen.

Julias hem har förvandlats till packcentral och kläderna provas och filmas för att kunderna ska få en ännu bättre uppfattning om produkterna.

- Ja nu får man lov att vara kreativ och använda de digitala möjligheter vi har! säger Julia och fortsätter:

- Det är superviktigt att alla följer råden att stanna hemma om man är sjuk, hålla en god handhygien och hålla avstånd till varandra i till exempel butiker – men då måste vi som handlare anpassa oss till det för att få vår verksamhet att överleva. Och sist men inte minst så måste alla tänka på att stötta våra lokala butiker och restauranger. Tipsa gärna dina kompisar att göra detsamma!