Nässjö Street Festival

Det var bra drag på Stortorget när premiären för Nässjö Street Festival gick av stapeln i slutet av april.

Under dagen fylldes Nässjö city med mängder av kulturupplevelser och prova-på-aktiviteter. xFlow genomförde spektakulära parkouruppvisningar och erbjöd alla som ville att testa på parkour i en bana som byggts upp för festivalens räkning. Nässjö basket fanns på plats och körde dunktävling och lirade med människor som kom förbi. Alla kids fick möjligheten att testa på gatukonst eller göra jättesåpbubblor. I ena hörnet av torget växte ett konstverk fram på en container. Nässjökonstnären Rasmus Jonsson - Art by Raz - skapade ett prorträtt under själva festivalen och containern kommer fungera som förråd på aktivitetsgfältet vid simhallen. Inne i containern kunde man delta i ett undersökande konstprojekt av och med Maria Ängquist Klyvare. För den som bara ville hänga på stan fanns ett food court där det serverades street food såklart!