Milu Corech - Barnen och vargen

Exempelbild

Argentinska Milu Corech började måla 2011 efter att ha deltagit i en workshop med några av Buenos Aires etablerade konstnärer.

Där lärde hon sig att överföra en bild i ett skissblock till en flera kvadratmeter stor yta. På gaveln till Karlagatan 3 i Nässjö hittar man Milu Corechs åtta meter höga målning ”Barnen och vargen”. Milus bildspråk skiljer sig från den traditionella graffitin. Hon är inspirerad av litteratur, särskilt folksagor och fantasy, och hennes målningar för tankarna till fabler.

Under sommaren 2020 vandaliserades väggmålningen "Barnen och vargen" genom att vit färg kastades på den. Nässjö kommun arbetar med frågan om huruvida väggmålningen kan räddas och i så fall på vilket sätt. Kontakt är tagen med Milu Corech, konstnären bakom väggmålningen. Skadegörelsen är polisanmäld.