Nässjö konsthall

Exempelbild

Nässjö konsthall är en arena för lokal, regional, nationell samt internationell samtidskonst och visar 6-8 högkvalitativa konstutställningar per år. Konsthallen eftersträvar att vara en mötesplats och plattform i dialog med kommuninnevånarna, en plats i vilken konsten utgör en källa till kunskap om samhället och oss själva.

Konsthallen ligger i Kulturhuset Pigalle och delar entré med Stadsbiblioteket och vetter ut mot Carl Peterson plats.

Nässjö konsthall visar utställningar med svenska och internationella konstnärer. Konsthallen vill vara en mötesplats för samtal och diskussion i dialog med besökarna.

Idag arbetar många konstnärer allt mer gränsöverskridande och den samtida konsten omfattar många olika uttrycksformer. Nässjö konsthall vill spegla detta med angelägna utställningar och vara lyhörd för konstens förutsättningar och villkor.

Varje år visas cirka tio utställningar, varav två arrangeras av Nässjö konstförening. Utöver utställningarna har konsthallen ett varierat programutbud med konstnärssamtal, kulturkvällar, föreläsningar, konserter och workshops.

AKTUELL UTSTÄLLNING:
Karin Lind - In Between Us
12 december 2020 - 20 februari 2021

I evenemangskalendern hittar du aktuella utställningar.
Här hittar du konsthallens tidigare utställningar.

Entré

Det är fri entré till konsthallen.

När du besöker konsthallen under pågående pandemi

Med anledning av pågående pandemi har konsthallen en begränsning på max 15 besökare åt gången enligt riktlinjerna om 10 kvm per person. Tänk på att hålla avstånd (2 meter) och visa hänsyn till övriga besökare. Är du inte frisk ska du avstå helt från besök.

Konsthallen är för tillfället stängd.

Adress och kontaktinformation

Mariagatan 2