Nässjö konsthall

Exempelbild

Nässjö konsthall är en arena för lokal, regional, nationell samt internationell samtidskonst och visar 6-8 högkvalitativa konstutställningar per år. Konsthallen eftersträvar att vara en mötesplats och plattform i dialog med kommuninvånarna, en plats i vilken konsten utgör en källa till kunskap om samhället och oss själva.

Om konsthallen

Konsthallen ligger i Kulturhuset Pigalle, delar entré med Stadsbiblioteket och vetter ut mot Carl Peterson plats. Det är fri entré till konsthallen.

Nässjö konsthall visar utställningar med svenska och internationella konstnärer. Konsthallen vill vara en mötesplats för samtal och diskussion i dialog med besökarna.

Idag arbetar många konstnärer allt mer gränsöverskridande och den samtida konsten omfattar många olika uttrycksformer. Nässjö konsthall vill spegla detta med angelägna utställningar och vara lyhörd för konstens förutsättningar och villkor.

Varje år visas cirka 8-10 utställningar, varav två arrangeras av Nässjö konstförening. Utöver utställningarna har konsthallen ett varierat programutbud med konstnärssamtal, kulturkvällar, föreläsningar, konserter och workshops.

Fakta om konsthallen

Fakta för dig som ska ställa ut eller är verksam konstnär och intresserad av att ställa ut i konsthallen,
För utställare på konsthallen.

Öppettider och kontakt

Nässjö konsthall, Kulturhuset Pigalle, Mariagatan 2, 571 32 Nässjö.

Ordinarie öppettider från och med den 27/9-2021

Måndag-tisdag kl. 10.00-19.00.
Onsdag-fredag kl. 10.00-17.00
Lördag-söndag kl. 10.00-14.00.

Vid vernissage öppnar konsthallen kl. 12.00.
Konsthallen har fri entré.

Konsthallsansvarig
0380- 51 82 45