Brånavarvet

Brånavarvet kombinerar bostadsområden med granskog, öppna marker och en slåtteräng.

Turen tar dig också förbi Sörängens folkhögskola, en riktig Astrid Lindgren-dröm med sina röda byggnader med vita knutar och förstås en äkta småländsk gärdsgård. Hela turen är asfalterad och passar därför även bra för cykeln eller barnvagnen.

Brånavarvet leder ut till Lövhult som är ett kommunalt naturreservat sedan 2007. Området har präglats av friluftsliv sedan början av 1900-talet.

Vill du utöka turen finns det fina naturslingor och motionsspår i Lövhult som passar utmärkt för promenader och jogging. Flera motionsspår är belysta och en asfalterad femkilometersbana är utmärkt för rullskidor, inlines eller rullstol.

På motionsgården kan man byta om, duscha och basta och det finns även en kiosk om man blir kaffesugen.

Visa Närnaturguide för Nässjö stad på en större karta