Skidskytte

En skidåkare som kör i spåret och skidskyttar som ligger på backen och prickskjuter.

Lövhult erbjuder skidskytte i världsklass! Här finns två banor, en luftgevärsbana och en traditionell 50-meters bana.

Sedan 2016 har ungdomar inom skidskytte kunnat utöva sin idrott i Lövhult. Det har också lockat besökare från hela Sverige att besöka Nässjö för träningsläger och tävlingar.

2021 är vi stolta över att presentera vår andra skidskytteanläggning, en traditionell 50-metersbana med 21 skjutplatser. Precis den typen av anläggning där det svenska landslaget kan träna och tävla.

Ambitionen är att Lövhult ska bli ett naturligt center för skidskyttar från hela Sverige. Banan har utvecklats genom ett samarbete mellan Nässjö SKI och Nässjö kommun.

Eftersom banorna har både asfaltsslingor och konstsnö i anslutning till skjutbanorna går de att nyttja både sommar som vinter. Skidskytte året runt!

För att få skjuta på banan krävs att skjutledaren har en aktiv licens hos svenska skidskytteförbundet, denna anges vid bokning. Bokning av banan görs via Nässjö kommuns bokningssystem via länken nedan:

Boka plats på Skidskyttebanan i Lövhultlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lövhult
571 92 Nässjö

www.nassjoski.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster