Nässjö Access Skatepark

Exempelbild

I Nässjö finns en helt unik streetpark - välkomna till Access Skatepark!

Access Skatepark, som är en street park, är gjuten helt i betong och varje del är formad på plats för hand. Initiativet till parken kommer från Nässjö Basket som tillsammans med Nässjö Skate & BMX och Nässjö kommun byggt parken med medel från Allmänna arvsfonden.

Här samsas dagligen skejtare med BMX, inlines och kick bike åkare. Access Park har flera olika varianter av pipes, och rails och passar både nybörjaren och den mer erfarne åkaren.

Access Park är en del av ett större aktivtetsområde som växer fram mellan Nässjös Simhall och Ingsbergssjön. För att hitta hit knappar du in Anneforsvägen 22, Nässjö på GPS:en.

Här finns mer information om resten av aktivitetsområdet.öppnas i nytt fönster

Under hösten 2018 byggdes Nässjö Acces Skatepark. Arbetet skedde etappvis genom formning, armering, gjutning och efterbehandling av betongen. Allteftersom arbete fortskred formades underlaget att gjuta på.

Läs mer om arbetet med att bygga skateparken på Nässjö Stories.