Föreläsning: Svart natt, röd gryning, 12 oktober

Henrik Wennesund

Montage av en illustration av en mikrofon, ordet vetgirig samt ett fotografi av en man.

Henrik Wennesund gästar Kulturhuset Pigalle med föreläsningen Svart natt, röd gryning.

En föreläsning om den spännande tiden under kalla kriget och vårt spionage i Baltikum på 1950-talet. Henrik Wennesund berättar om den stundtals livsfarliga verksamhet som Sveriges försvar och våra underrättelsetjänster ägnade sig åt då kalla kriget var i sin uppbyggnadsfas.

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se