Föreläsning: Q&A med Mikkey Dee, 25 september

Trummisen Mikkey Dee och bandet Fem Gula Blend gästar Kulturhuset Pigalle

Montage av en illustration på en mikrofon, orden vetgirig och de luxe samt ett fotoporträtt av en man.

Välkommen till Vetgirig De Luxe och Q&A med Mikkey Dee. Kvällen inleds med musik av bandet Fem Gula Blend.

Möt en av världens bästa trummisar! Micael Delaoglou, mer känd som Mikkey Dee, föddes i Göteborg 1963. Efter att ha spelat med Geisha, King Diamond och Don Dokken blev Mikkey medlem i det band han kanske främst förknippas med – Motörhead. När den legendariske sångaren och bassisten Lemmy Kilmister gick bort i december 2015 upplöstes Motörhead. Sommaren 2016 blev det klart att Mikkey Dee är ny trummis i Scorpions. Nu kliver han upp på Pigalles teaterscen för att berätta om sitt liv, sin karriär och sin musik.

Kvällen startar med bandet Fem Gula Blend, ett band från Nässjö, som består av fem killar i 20-års åldern. De inriktar sig framförallt mot svängig rock’n’roll men river gärna av en och annan tyngre låt. Nu bjuder de på covers och egenskrivet. Räkna med högt tempo och fullt ös från början till slut!

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun Nässjö Manskör och Studieförbundet vuxenskolan
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se