Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Rörelse Frihet - genom Baba Karam och andra danstillstånd, 20 oktober

Illustration: Sepidar Hosseini

En dansföreställning om varje människas rätt att vara fri. Fyra artister, nyskriven klubbmusik från västra Asien och lipsync påminner om att queers alltid leder frihetens dans. Välkommen till Kulturhuset Pigalle.

Konstgruppen Ful påminner oss om att rörelsefrihet inte är gratis, men alltid värd att kämpa för! Genom förbjudna rörelser mellan Teherans gator och svenska dragklubbar får vi följa dansens roll i både stora och små frihetskamper. Baba karam och Bollywood delar scen med protestdanser från olika delar av planeten för att belysa kampen för frihet.

Fyra artister, nyskriven klubbmusik från västra Asien och lipsync påminner om att queers alltid leder frihetens dans. Verket lyfter gemensamhetens potential och den enskilda handlingens förändringskraft.

Rörelse Frihet är ett samarbete mellan Riksteatern och Konstgruppen Ful.

Föreställningslängd: 1 tim

Medverkande

George Chamoun
Parwin Hosseinia
Rani Nair
Mzamo Nondlwana

Konstnärligt team

Idé och koncept: Konstgruppen Ful (Nasim Aghili, Malin Holgersson och Rani Nair) i samarbete med Björn Karlsson
Koreograf: Rani Nair
Regissör: Nasim Aghili
Ljuddesigner: Malin Holgersson
Scenograf och kostymtecknare: Björn Karlsson
Mask- och perukdesign: Mika Hedström

Förfest med drag och skapande

Innan varje föreställning bjuder vi in till workshop - ett queert häng öppet för alla som är nyfikna på och vill testa drag. Det kommer också finnas möjlighet till skapande och inspirerande prat. Syftet är att tillsammans värma upp inför föreställningen och för att riktigt få upp stämningen kommer även artisterna och hälsar på!

Ledare: Sam Message

Om Konstgruppen Ful

Ful är den queera konstgruppen som gjort sig känd för sina aktuella, livsbejakande scenkonstupplevelser. De är verksamma både i Sverige och internationellt och har bland annat gjort den uppmärksammade antinationalistiska Tal till nationen i samarbete med musikern Sara Parkman och Europa Europa i samarbete med popduon The Knife.

Plats

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

Vuxen: 160 kr
Scenpass: 140 kr
Ungdom: 50 kr

Ev. kvarvarande biljetter säljs vid entrén 1 timme innan föreställningen