Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Teater: Kulturbärarna, 13 november

Foto: Riksteatern

Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning! Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv.

Efter tio år med den hyllade enmansföreställningen Sufflören, kommer nu Andreas T Olsson med en ny föreställning i samma melankomiska anda, där den omhändertagande garderobiären blir publikens förtrogne och låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser som på olika sätt bär kulturen: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. Och många fler.

I Oscarsteaterns fullsatta salong har Kulturbärarna redan blivit en succé, både bland publiken och recensenter och nu åker föreställningen ut på turné med Riksteatern.

Precis som i Sufflören har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Föreställningslängd: 1 tim 40 min. I pausen serveras förfriskningar.

Medverkande: Andreas T Olsson

Konstnärligt team:

  • Av och med: Andreas T Olsson
  • Medhjälp till regi: Claes Eriksson
  • Scenografi: Bengt Fröderberg
  • Ljuddekor och musik: Fredrik Meyer
  • Maskdesign: Katrin Wahlberg
  • Ljusdesign: Mikael Kratt
  • Producent: Riksteatern i samarbete med Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain

Plats

Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

Vuxen: 250 kr
Scenpass: 225 kr
Ungdom: 50 kr

Ev. kvarvarande biljetter säljs vid entrén 1 timme innan föreställningen