Musikcaféserien: Den siste estradören, 6 november

En man blickar ut över takåsarna.

Foto: Moa Karlberg

Konsert i Musikcaféserien med Martin Bagge och Jönköpings Sinfonietta som bjuder på ett musikaliskt porträtt av Sven-Bertil Taube.

I mer än sjuttio år var han en självklar del av svenskt kultur- och nöjesliv. Han må ha haft Sveriges kändaste föräldrar - konstnären Astri och nationalpoeten Evert Taube - men vann ändå genom sin äkta scenpersonlighet och ärliga artistiska kvalitet en plats i den svenska folksjälen. Sven-Bertil Taube gick sin egen väg.

I denna konsert ger prisade visartisten Martin Bagge och en tio musiker stark kammarensemble ur Jönköpings Sinfonietta ett musikaliskt porträtt av en av våra folkkäraste artister. Med ett urval sånger som speglar hela Sven-Bertils långa musikaliska resa – från pappa Everts visor, nyskapande Bellman-epistlar med Ulf Björlin och scenframträdanden med Olle Adolphson, via Ferlin-inspelningar och skillingtryck till Forssell, tango och storslagna tolkningar av Theodorakis och Leo Ferrés – hyllas den siste store svenske estradören.

Martin Bagge
Musiker ur Jönköpings Sinfonietta

Biljetter säljs vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Förfriskningar i pausen.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang:
Nässjö Teaterförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Arrangör
Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Nässjö kommun

Teatersalongen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö