Kärleks- och jämlikhetsveckan, 9-14 september

Ett hjärta som lyser i regnbågens färger.

Foto: Unsplash.com

Välkommen att delta i kärleks- och jämlikhetsveckan som pågår måndag till lördag under vecka 37. Årets tema är "Färgerna och deras betydelse".

För tredje gången arrangeras nu en kärleks- och jämlikhetsvecka i Nässjö kommun - en veckan med fokus på allas lika värde oavsett kön, etnicitet, trosuppfattning, funktionalitet, ålder, sexuell läggning eller könsidentitet. Alla ska ha lika möjligheter att leva, verka och älska den en vill.

Temat för 2024 är "Färgerna och deras betydelse". Under vecka 37 har varje dag fått en färg att ta inspiration ifrån. Visste du att färgerna i regnbågen stod för olika saker?

• Rött: Livet
  • Orange: Helande
  • Gul: Solen
  • Grönt: Naturen
  • Blått: Konsten
  • Lila: Andlighet

Om programmet

Veckan startar med en invigning måndag den 9 september i Kulturhuset Pigalles entré. Under hela vecka 37 kan du ta del av föreläsningar, utställningar, musik och olika skapande aktiviteter runt om i kommunen. Veckan avslutas på lördagen den 14 september med en kärleksparad arrangerad av föreningen Love is love Höglandet.

Fullständigt program presenteras i början av augusti och uppdateras löpande.

Fri entré till samtliga programpunkter.

Varmt välkommen att ta del av allt som kommer att erbjudas då Nässjö går i regnbågens färger!

Mer information och kontakt

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta kultursamordnare Anna-Johanna Flintberg,

Kärlek och jämlikhet är ett samarrangemang mellan Nässjö kommun, Region Jönköpings län, studieförbund, folkhögskolor och föreningar.

Kulturhuset Pigalle och runt om Nässjö kommun

Arrangör