Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Författarscen Bodafors: Marie-Louise Ekman, 18 juli

Porträtt av en kvinna som bär glasögon med gröna bågar. Kvinnan är klädd i en svart och vit randig tröja.

Foto: Privat

Välkommen till Författarscen Bodafors och ett samtal mellan Marie-Louise Ekman och Malin Jacobson Båth. Om livet och döden och konsten att leva i konsten och livet.

Marie-Louise Ekman är konstnären som till synes sömlöst, nyfiket och oavbrutet undersökande skapar verk som vägrar stanna vid ett enda uttryck. Måleri, skulptur, dockskåp, affischer, tv-serier, långfilm, scendramatik, scenografi, kostym, barnböcker...

Nyss var hon i Venedig för att se sina skapelser gjutas i glas och lika nyss medverkade hon i den egenregisserade Jag tror jag går in i hans rum och öppnar en väska till, på sin gamla arbetsplats Dramaten.

Marie-Louise Ekman har varit professor i måleri på Kungliga Konsthögskolan och därefter dess rektor. 2009-2014 var hon högt skattad vd och teaterchef på Dramaten.

2018 utkom dagboken Få se om hundarna är snälla ikväll.... Den fördes mellan 7 november 2011 och 9 mars 2012 och cirklar kring maken Gösta Ekmans svåra sjukdom och sjukhusvistelse. 2023 utkom uppföljaren Jag tror att jag går in in hans rum och öppnar en väska till. Där fortsätter Marie-Louise Ekman samtalet med maken, som avled våren 2017. Hon öppnar hans dagböcker och ger läsarna en inblick i den unge skådespelarens tankar, interfolierat med egna dagboksanteckningar från den sista tiden i hans levnad.

Malin Jacobson Båth är journalist på SVT. Där gör hon kulturprogram och dokumentärer. På författarscenen har hon tidigare samtalat med Klas Östergren och Linn Ullmann.

Dörrarna öppnas 17.30. Evenemang pågår kl. 18-19. Efterföljande bokförsäljning och signering.

Biljetter

Biljetter köps via Tickster. Biljettpris 160 kr.

Mer information

Författarscen Bodafors 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Författarscen Bodafors bjuder på sex författarkvällar under sommaren 2024. Författarscen genomförs med stöd av Kulturrådet samt Svenska Akademien.

Plats

B-fabriken, Magasinsgatan 32, Bodafors

Biljettinfo

Pris: 160 kr