Föreläsning: Stridsflygplanet i mossen, 9 april

Anders Dybelius

Montage av en illustration på en mikrofon, ordet vetgirig samt ett fotoporträtt av en man.

Anders Dybelius gästar Kulturhuset Pigalle med föreläsningen Stridsflygplanet i mossen.

År 1972 kraschade ett stridsflygplan av typen Draken 35F i en mosse, söder om Malmbäck. Olyckan har förblivit gåtfull men det finns förklaringar och 90 % av planet ligger fortfarande kvar i mossen. Vad var det som hände den där novemberdagen 1972?

Anders Dybelius gästar Kulturhuset Pigalle och föreläser om stridsflygplanet som finns att se söder om Malmbäck. Anders Dubelius är universitetslektor i historia med inriktning historiedidaktik på Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University.

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun i samarbete med Folkuniversitetet.
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

Pris: 70 kr
Biljetter säljs i entrén från kl. 16.30
Betalning: kontant eller via Swish.

Nässjö kommun i samarbete med Folkuniversitetet