Föreläsning: Om den hållbara hemmamaten, 12 mars

Lisa Lemke

Montage av en illustration på en mikrofon, ordet vetgirig samt ett fotoporträtt av en kvinna som håller i pumpor.

Foto: Magnus Carlsson

Lisa Lemke gästar Kulturhuset Pigalle med föreläsningen Om den hållbara hemmamaten.

Hur katten äter man rätt? För din kropp, för miljön, för framtiden? Välkommen till en livsviktig föreläsning om den hållbara hemmamaten. Varifrån kommer maten på ditt bord, varför kostar den som den gör och vad betyder det egentligen när vi väljer svenskt och ekologiskt i mataffären? Det är dags för oss alla att lära känna en bonde för att bli smartare konsumenter och matlagare. Både för planeten och plånboken!

I över 20 år har matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke jobbat med att sprida matglädje och kunskap för hemmakockar i alla åldrar. Framför allt brinner hon för det svenska lantbruket och nu bjuder hon in dig till en inspirerande föreläsning där hon reder ut begreppen och rätar ut frågetecken kring ämnen som svekologiska matval, biologisk mångfald, miljö och trygg beredskap. Hon får också sällskap av en lokal eko-bonde för att tillsammans ge inblick i hur det faktiskt funkar att driva ekologiskt lantbruk i Jönköpings län.

Föreläsningen är kostnadsfri och är en aktivitet inom projektet Mer ekologiskt i Jönköpings län som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020. Projektet drivs som ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län.

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun i samarbete med Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Arrangör