Föreläsning: Sundets röda nejlikor, 14 maj

Conny Palmkvist

Montage av en illustration på en mikrofon, ordet vetgirig samt ett fotoporträtt av en man.

Foto: Mikael Tannus

Conny Palmkvist gästar Kulturhuset Pigalle med föreläsningen Sundets röda nejlikor.

Möt författaren Conny Palmkvist i ett samtal om sin bok Sundets röda nejlikor: Hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget. Nästan 1 500 motståndsmän och flyktingar blev hjälpta att korsa Öresund mot friheten i Sverige. I boken skildras hur skepparen Erling Kjaer, kallad den röda nejlikan på nätterna dödsföraktande kryssade över Öresund i liten motorbåt mellan minfält och tyska jagare. Med risk för sina egna liv ställde han och de andra nejlikorna upp för sina medmänniskor.

Sedan debuten 2005 har författaren Conny Palmkvist skrivit sjutton böcker varav flera med dokumentär bakgrund. Han skriver litteraturkritik i Helsingborgs Dagblad, verkar som redaktör och hans dokumentärfilm Flykten över Sundet har visats ett flertal gånger bland annat på dansk TV.

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

Pris: 70 kr
Biljetter säljs i entrén från kl. 16.30
Betalning: kontant eller via Swish.

Nässjö kommun