Föreläsning: Den viktiga fjärilen, 23 april

Erik Cederberg

Montage av en illustration på en mikrofon, ordet vetgirig samt ett fotoporträtt av en man.

Erik Cederberg gästar Kulturhuset Pigalle med föreläsningen Den viktiga fjärilen.

Intresset för fjärilar och andra insekter har ökat stort på senare år. Samtidigt har vi sett drastiska minskningar av insektspopulationer. Vi är många som vill hjälpa till att vända denna utveckling och en plats att börja på är i trädgården. Erik Cederberg berättar om fjärilarnas behov och beskriver hur vi kan utforma trädgårdar utifrån dessa. Du får veta vilka de viktigaste växterna är för fjärilar och deras larver.

Erik Cederberg driver företaget Biophoria. Han jobbar med biologisk mångfald i grönytor på olika sätt.

I föreläsningsserien Vetgirig får du möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande teman och intressanta föreläsare. Kulturhuset Pigalle erbjuder kultur- och kunskapsupplevelser för dig som vill ta chansen att engageras och vidga din kunskapsbank i samhällsaktuella ämnen och historier.

Arrangör: Nässjö kommun
Kontakt: kulturhuset.pigalle@nassjo.se

Pigallesalen, Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Biljettinfo

Pris: 70 kr
Biljetter säljs i entrén från kl. 16.30
Betalning: kontant eller via Swish.

Nässjö kommun