Poetry Slam 2024, 12 mars

En närbild på en mikrofon.

Välkommen att delta i Poetry Slam, en tävling i estradpoesi.

Tävlingen är i Lilla teatern i Kulturhuset Pigalle. Deltävlingen i Nässjö är en av fem deltävlingar i Jönköpings läns uttagningar till länsfinalen i Poetry Slam. Du har möjlighet att delta i flera uttagningar.

Poetry Slam är ett sätt att tävla i estradpoesi, där poeten helt enkelt läser sin text och poängsätts av domare från publiken. Poeterna behöver ha tre texter med sig till uttagningen och varje dikt får ta max tre minuter att läsa. Det är okej att läsa från papper/mobil/platta/bok, men ingen annan rekvisita är tillåten.

Länsfinalen äger rum 4 april i Kulturhuset i Jönköping. Vinnarna i länsfinalen bjuds på resa och boende till riksfinalen.

Konferencier är Alex Majasdotter.

Vill du vara med och tävla?

Föranmäl dig via anmälningsformulär: Poetry slam 2024 (esmaker.net) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du prova på?

Du som vill prova på kan medverka i en workshop. Workshop "Spoken words" är onsdag den 3 april kl. 14.00 i Huskvarna stadsbibliotek. Föranmlan krävs. Anmälan sker via anmälningsformulär: Poetry slam 2024 (esmaker.net) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga uttagningar

Du kan delta i flera uttagningar.

• 27 februari kl. 18.00 Plats: Gummifabriken, Värnamo
  • 5 mars kl. 18.00 Plats: Biblioteket, Vetlanda
  • 19 mars kl. 18.00 Plats: Jönköpings litteraturhus, Jönköping
  • 26 mars kl. 18.00 Plats: Biblioteket, Tranås