Föreläsning: Ortorexi - fixering vid en "hälsosam" livsstil, 6 mars

Bilden som visar en persons ben och träningsskor. Personen, som sitter på en matta, håller i en skål med müsli och uppskuren kiwi. Bredvid ligger två hantlar. I bilden är det inmonterat ett porträtt på en kvinna.

Välkommen till en föreläsning med hälsovetaren Yvonne Lin som berättar om ortorexi.

Nässjö Hälsocenter och RF SISU Småland bjuder in till en föreläsning på temat ortorexi. I sin strävan efter att äta nyttigt och träna regelbundet hamnar en del i ett tvångsmässigt tillstånd där man är rädd för onyttigheter och inaktivitet. Detta kommer Yvonne Lin, hälsovetare, att berätta mer om.

Ortorexi, är begreppet för den fixering som uppstår då vi kombinerar nyttiga livsmedel med tvångsmässig träning. Det är ett eskalerande ohälsoproblem som inte uppmärksammas, då livsstilen uppfattas som hälsosam och därför uppmuntras.

Yvonne Lin är Medicine magister, psykoterapeut och hälsovetare. De senaste tjugo åren har hon arbetat med forskning och behandling för personer som drabbats av ortorexi. Yvonne Lins unika tvärvetenskapliga kompetens från behandling till motion och elitidrott ger värdefulla insikter om de fysiologiska och psykologiska komponenter som leder till ortorexi.

Anmälan

Det är fri entré till föreläsningen, men anmälan krävs. Anmäl dig senast 1/3 Föreläsning Ortorexi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information, kontakta hälsocoach Annica Eriksson, halsocenter@nassjo.se
Arrangör: Nässjö Hälsocenter, RF SISU Småland och Nässjö kommun