Poetry Slam, 14 februari

En närbild på en mikrofon.

Välkommen att delta i Poetry Slam, en tävling i estradpoesi.

Kulturhuset Pigalle firar Alla hjärtans dag i poesins tecken! Första deltävlingen i Jönköpings läns uttagningar till länsfinalen i Poetry Slam går av stapeln i Nässjö på Kulturhuset Pigalle.

Poetry Slam är ett sätt att tävla i estradpoesi, där poeten helt enkelt läser sin text och poängsätts av domare från publiken. Poeterna behöver ha tre texter med sig till uttagningen och varje dikt får ta max tre minuter att läsa. Det är okej att läsa från papper/mobil/platta/bok, men ingen annan rekvisita är tillåten.

Länsfinalen äger rum 13 april kl 18.00, Kulturhuset i Jönköping. Vinnarna i länsfinalen bjuds på resa och boende till riksfinalen.

Konferencier är Alex Majasdotter.

Vill du vara med och tävla?

Föranmäl dig gärna till Erik Lagerborg, erik.lagerborg@nassjo.se Det går också bra att anmäla på plats.

Vill du prova på?

7 februari kl. 18.00 har du möjlighet att delta i en workshop där du kan prova under handledning. Vi träffas i Lilla teatern, Kulturhuset Pigalle. Föranmäl dig till Erik Lagerborg, erik.lagerborg@nassjo.se, senast den 31 januari 2023.

Övriga uttagningar

Du kan delta i flera uttagningar.

• 21 februari kl. 18.00 Plats: Gummifabriken, Värnamo
  • 28 februari kl. 18.00 Plats: Kultivera, Tranås
  • 2 mars kl. 18.00 Plats: Biblioteket, Vetlanda
  • 16 mars kl. 18.00 Plats: Jönköpings litteraturhus, Jönköping
  • 22 mars kl. 18.00 Plats: Kultivera, Tranås
  • 13 april kl. 18.00 Plats: Länsfinal i Kulturhuset, Jönköping

Mer information om Poetry Slam Jönköpings län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Facebook)

Arrangörer: Nässjö kommun, Region Jönköpings län, Kulturhuset Jönköping, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Kultivera och Jönköpings litteraturhus.

Lilla teatern i Kulturhuset Pigalle, Nässjö

Nässjö kommun