Musikcaféserien: Mikael Godée & Malvakvartetten, 16 november

Fem personer spelar på olika instrument.

Pressbild

En kreativ konstellation. Sopransaxofonisten Mikael Godée och stråkkvartetten Malvakvartetten förenas i sin kärlek för improvisation. I kvällens konsert vävs Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier samman till en spännande upplevelse – som gör avtryck.

Mikael Godée är sopransaxofonist och kompositör, bosatt i Göteborg men med turnéer världen över på sitt cv. MalvaKvartetten, som bildades 2008 på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet, är en stråkkvartett som inte räds att sticka ut.

Samarbetet mellan Mikael Godée och Malvakvartetten tog form under 2015. Då hade Mikael länge haft en dröm att skriva musik för sopransaxofon och stråkkvartett och MalvaKvartetten såg potential för ett kreativt utbyte. Här förenas sopransaxofonens varma klangfärg med stråkkvartettens mättade klanger i vad som närmar sig kammarmusikalisk konstmusik.

Spellängd: 2x45 minuter

Mikael Godée, sopransax och komposition
Emelie Molander, violin
Knapp Britta Pettersson, violin
Maria Jonsson, viola
Johanna Niederbacher, cello

Biljetter säljs vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Förfriskningar i pausen.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Arrangör: Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Nässjö kommun