Musikcaféserien: Emil & Peter, 10 maj

En man med en klarinett och en man vid ett piano.

Pressbild

En dynamisk duo. Klarinettisten Emil Jonason är Spiras Artist in Residence. I Musikcaféserien bjuder han på det bästa av det bästa ur sin musikaliska bakficka, tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson. Allt i ett lika oväntat som spännande program.

Ett stort musikaliskt möte i det mindre formatet. För alla som blivit nyfikna på Sinfoniettans gästande stjärna under säsongen finns här chansen till närkontakt.

Som duo har Emil och Peter har turnerat ihop i över 12 år och uppträtt över hela Sverige samt vid de stora scenerna i Europa. De har blivit hyllade i pressen för sina tolkningar av Brahms, Schumann, Debussy, Alban Berg, med flera, samt för de innovativa konsertproduktionerna Worst of och Unrelated birds där de involverat agerande, performance och tryckkokare vid framförandet av musik av bland andra John Cage, Arvo Pärt, Paquito d’Rivera och Queen.

Med denna monumentala erfarenhet presenterar de nu ett sprillans nytt skräddarsytt program, utformat för publiken i Jönköpings län. Med förankring i Emils konserter som Artist in Residence vid Spira säsongen 2022/23 kommer de i Musikcaféseriens turné att blanda och ge och utlovar något som publiken aldrig tidigare upplevt…

Emil Jonason, klarinett
Peter Friis Johansson, piano

Biljetter säljs vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Förfriskningar i pausen.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Arrangör: Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Nässjö kommun