Musikcaféserien: Älskade barock, 12 oktober

En illustration av en fiol.

Foto: Lars Kroon

En helkväll som svänger. Jönköpings Sinfoniettas stråkar, cembalist och gästande spelande ledare Maria Lindal bjuder på ett efterlängtat, dansant program. Det blir uttrycksfullt, virtuost och smärtfyllt känslofyllt. Barocken i sitt esse!

Programmet som framförs av 15 stråkmusiker, en cembalist och Maria Lindal, innehåller det mesta. Publiken kan vänta sig musik av bland andra Bach, Teleman och Vivaldi. Och den svänger!

Maria Lindal är sedan 2014 Musikalisk ledare för Drottningholms Slottsteater. Sedan 1998 leder hon orkestern Rebaroque, en av Sveriges ledande barockensembler.

Jönköpings Sinfoniettas stråkmusiker
Maria Lindal, spelande ledare
Cembalo

Biljetter säljs vid entrén 1 timme före föreställningen, kontant eller swish.
Rullstolsplats bokas genom Ann-Cathrin Gunnar
Förfriskningar i pausen.

Mer information om Musikcaféserien och abonnemang: Maj Eriksson, 0730-60 40 16

Arrangör: Nässjö Teaterförening - en del av Riksteatern, Smålands Musik & Teater, Nässjö kommun