Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny
Ett porträtt av en kvinna.

Foto: Orlando G Boström

Välkommen till Författarscen Bodafors med Åsa Larsson, i samtal med Lotta Olsson.

Åsa Larssons böcker har sålts i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige, och publicerats i 26 länder. En ny serie filmatiseringar baserade på Åsa Larssons romaner inleddes 2015, med Ida Engvoll och senare Sascha Zacharias i huvudrollen som Rebecka Martinsson. Med PAX-serien för mellanåldern har Åsa Larsson och Ingela Korsell samt illustratören/serietecknaren Henrik Jonsson skapat en modern klassiker inom fantasygenren.

Åsa Larsson är uppvuxen i Kiruna och bosatt i Stockholm. Hon är utbildad jurist och debuterade 2003 med Solstorm, som belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa debut och även filmatiserades. Uppföljaren Det blod som spillts blev Bästa Svenska Kriminalroman 2004. 2006 kom Åsa Larssons tredje kriminalroman Svart stig och 2008 Till dess din vrede upphör. 2012 utkom den femte boken om Rebecka Martinsson, Till offer åt Molok, och samma år fick hon Deckarakademins pris. Den sjätte och avslutande delen, Fädernas missgärningar, utkom hösten 2021 och tilldelades även den priset för Årets bästa svenska kriminalroman.

Lotta Olsson är litteraturkritiker på Dagens Nyheter och en av landets främsta kännare av deckare och kriminalromaner.

Information och biljetter

Evenemang pågår ca kl 18–19. Vi öppnar portarna 17.30.
150 platser per kväll. Biljett kostar 125 kronor.
Frågor vid biljettköp? Kontakta biljettsupport, tel: 077-147 70 70
Ta med biljetten i din mobil eller utskriven.

Arrangör: Evenemangen arrangeras av Kulturgatan Bodafors i samarbete med Ingemar Fasth.

Under fyra sommarkvällar får litteraturen ta plats här i den gamla B-fabriken, längst ut på Magasinsgatan! I årets program kan du lyssna till Jan Guillou, Ulrika Knutson, Klas Östergren och Åsa Larsson.

Plats

B-fabriken, Magasinsgatan 32, Bodafors

Arrangör

Evenemangen arrangeras av Kulturgatan Bodafors i samarbete med Ingemar Fasth

Pris

125 kronor

Mer information

Kontakt