Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Författarscen Bodafors: Jan Guillou

Porträtt av en äldre man.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Välkommen till Författarscen Bodafors med Jan Guillou.

Med årets hyllade roman Den som dödade helvetets änglar inleder Jan Guillou en ny serie med två välbekanta romankaraktärer i ett kärt återseende. Den ena med oöverträffade kunskaper och erfarenheter av militära operationer, den andra med intellektuell kapacitet och journalistiska bedrifter i bagaget. Tillsammans bildar de firma Hamilton & Ponti.

Jan Guillou debuterade 1971 med romanen Om kriget kommer och tio år senare utkom Ondskan, som fått klassikerstatus och både filmatiserats och dramatiserats för scenen. Framgångarna fortsatte med de tio böckerna i serien om Carl Hamilton och kvartetten med tempelriddaren Arn och hans ättlingar. I den hisnande romanserien Det stora århundradet (utgivna 2011-2020) följer läsaren släkten Lauritzen genom 1900-talet Europa.

Jan Guillou är född i Stockholm. Efter två års studier i juridik övergick han till journalistbanan och är jämte sitt författarskap djupt engagerad i samhällsdebatten. Jan Guillous verkförteckning innehåller mer än 40 titlar.

Information och biljetter

Evenemang pågår ca kl 18–19. Vi öppnar portarna 17.30.
150 platser per kväll. Biljett kostar 125 kronor.
Frågor vid biljettköp? Kontakta biljettsupport, tel: 077-147 70 70
Ta med biljetten i din mobil eller utskriven.

Arrangör: Evenemangen arrangeras av Kulturgatan Bodafors i samarbete med Ingemar Fasth.

Under fyra sommarkvällar får litteraturen ta plats här i den gamla B-fabriken, längst ut på Magasinsgatan! I årets program kan du lyssna till Jan Guillou, Ulrika Knutson, Klas Östergren och Åsa Larsson.

Plats

B-fabriken, Magasinsgatan 32, Bodafors

Arrangör

Evenemangen arrangeras av Kulturgatan Bodafors i samarbete med Ingemar Fasth

Pris

125 kronor

Mer information

Kontakt